HOUSE AT ORUA BAY

Project Description

A holiday and weekend retreat at Orua Bay, the design consists of a simple rectangular plan with 6 metre high double height living space with bedrooms above so that all rooms have spectacular views and a dramatic space results.

The house is designed to respect the hillside environment, and the full height glazing and large overhangs ensure an even tempered interior with passive solar gain in the winter months, and excellent sun and glare control in the summer.

The house is steel framed with weathered cedar external cladding and it has natural timber floors and monochromatic walls with large internal cedar shutters. 

Awards

NZIA Auckland Architecture Award 2008.  

Location        
Orua Bay, Manukau Harbour
Program         
New House
Time of Project         
Start 2002-2003
Client            
Withheld
Value of Project         
$1,200,000

Project Team

Gordon Moller

Structure
Structure Design
Contractor
Paul Dunne

  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter - Black Circle